Лекари в Пирогов спасиха 16-годишно момиче, което е било прието с

...
Лекари в Пирогов спасиха 16-годишно момиче, което е било прието с
Коментари Харесай

Лекари в Пирогов спасиха 16-годишно момиче с COVID-19 и тежка дихателна недостатъчност

Лекари в " Пирогов " избавиха 16-годишно момиче, което е било признато с тежка дихателна непълнота поради COVID-19.   

16-годишната Маринела Георгиева търси глътка въздух в Пирогов, откакто е превозена в болничното заведение с тежка дихателна непълнота от друго лечебно заведение. Дни наред екипите на Клиниката по детска анестезиология и реанимация и Клиниката по детска хирургия се борят за живота на момичето. 

Спасяването му сплотява жителите на Община Челопеч, които с паника и вяра наблюдават  лечението й.  За благополучие медиците на Пирогов съумяват да й оказват помощ в борбата с заболяването и през днешния ден Маринела към този момент е добре!

От името на нейното градче кметът инж. Алекси Кесяков благодари на лекарите и персонално на лекар Христо Пседерски, шеф на Детска реанимация и доцент Христо Шивачев, шеф на Клиниката по детска хирургия: „ Приемете нашата дълбока признателност за всеотдайните грижи и непримиримост. Рядко се случва дейности на избрани хора да ни оставят без думи, само че вашите старания и неотстъпчивост ни оставиха освен безмълвни, само че и ни потвърдиха, че човешката воля не може да бъде сломена ”.

Вярата и доверието на хората от Челопеч, които усещахме от самото начало, ни даваха сили в борбата с заболяването, сподели доцент Шивачев откакто одобри благодарностите. 

Дни наред екипите на Клиниката по детска анестезиология и реанимация и Клиниката по детска хирургия се борили за живота на Маринела Георгиева. За благополучие, медиците съумяват да й оказват помощ в борбата с заболяването и през днешния ден тя вече е добре.

Източник: Пирогов

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР